Импровизирането е забавно!

То отприщва творческия дух и вие откривате неподозирани възможности в себе си. Ще се изненадате колко креативни, забавни и позитивни можете да бъдете.

За да се присъедините към нашия курс, не е необходимо да сте актьор. Може да сте лекар, адвокат, ученик, учител, писател, дърводелец. Всеки, който има желание да твори, да увеличи комуникативните си способности, да развие умението си да създава истории или просто да се весели е добре дошъл.В този курс създваме истории, които никога не се повтарят. Научаваме се да живеем на момента и да не контролираме бъдещето. Така импровизираме, създавайки неподозирани светове и ги населяваме с интересни персонажи. Творим заедно.Програмата на курса е вдъхновена от творчеството на Кийт Джонстън, чиито основни принципи са:  • приемане, 

  • позитивност, 

  • присъствие в момента, 

  • да накараме партньора ни да изглежда добре, 

  • възприемане и премахване на страха, 

  • удоволствието от провала, 

  • създаването на история.

По време на занятията последователно ще обръщаме внимание на тези принципи чрез упражнения и игри в една забавна и творческа обстановка.

Ниво Първо

 

Където групата се запознава и чрез игри и упражнения се освобождава от ежедневното напрежение. Където се разбира, че няма нужда от нерви и където на човек му става комфортно да прави каквото и да е, без страх от негативизъм и цензура.

Междувременно се запознава с великия импровизационен принцип: "Да, и..."

Тук разбираме какво прави един герой и една история интересни и интригуващи, как можем да се чувстваме добре, въпреки че не сме подготвени, колко много имаме нужда да бъдем оценявани, как това ни пречи и как можем да се отървем от тази си зависимост.

Ниво Второ

Вече е ясно, че светът на импровизациите е пъстър и многообразен. Тук разбираме как се ражда комедия от човешките взаимоотношения, що е то "статус" и как можем да го ползваме, за да създаваме смешни ситуации в импровизационния театър и да се чувстваме по-уверени в живота. 

Продължаваме да се упражняваме и да играем нови игри, които все повече добиват вид на сцени и стават все по-забавни.

Ниво ТретоЗапознаваме се с понятието: "дълга версия", въвеждат се все по-интересни и сложни игри и се подготвяме да се изфукаме с тях пред приятели и познати.

Тук обръщаме внимание на поведение на по-голяма сцена, докато се готвим за първото си импровизационно шоу пред публика.  

Междувременно си измисляме име и лого на групата и си правим тениски.